Ultrahang vizsgálatokról | MRI időpontok Magyarországon

IDŐPONTFOGLALÁS ORSZÁGOSAN

+36 1 490 0904

Időpontegyeztetés telefonon 7-20
Online bejelentkezés 0-24
Ügyfélszolgálat a hét mindennapján
INGYENES, gyors segítség az időpontegyeztetésben,
vizsgálati díj fizetés csak a helyszínen!

COVID-19 (Koronavírus) TESZT - Kattintson ide!
Fertőtlenített taxi háztól házig - Budapest területén - akár 1990 Ft-tól

Az ultrahang vizsgálat

Az ultrahang vizsgálatot nevezhetnénk akár az MRI vizsgálat kistestvérének is. A működési elve ugyanúgy a visszaverődésen alapszik, csak, míg az MRI-nél a “rezgések verődnek vissza”, addig az ultrahangnál, értelemszerűen, az ultrahang. Amikor az ultrahang elér egy szervet, annak egy része visszaverődik, míg a többi része tovább halad a testben.A vizsgálófej elektromos kristályokat tartalmaz, és ezek segítségével ultrahang hullámokat állít elő, illetve egyaránt képes a szövetek felületéről visszavert hullámok felvételére is. A jobb képminőség érdekében az testünk és a vizsgálófej közé egyfajta zselés anyagot juttat a radiológus.
A különböző testrészek vizsgálatához, különféle vizsgálófejeket használnak, a jobb kép minőségéhez.

Milyen esetekben javasolt az ultrahang vizsgálat?

Az ultrahangot legtöbbször a hasi és kismedencei szervek vizsgálatára szokták alkalmazni. Kimutatható vele a különböző elváltozások, daganatos megbetegedések és gyulladások. Természetesen testünk egyéb lágyrészein is alkalmazható.

Kik mehetnek ultrahang vizsgálatra?

Az ultrahang vizsgálat és a közben alkalmazott zselé, egyaránt veszélytelen, így bárkinek csinálhatnak ilyen jellegű vizsgálatot. Csecsemőknek és kisgyerekeknek különösen célszerű, hiszen a vizsgálat rövid ideig tart és teljesen fájdalom mentes.

Mit tegyek ultrahang vizsgálat előtt?

Amennyiben Önnek hasi és kismedencei ultrahangra van szüksége, úgy a vizsgálat előtt 4-6 órával ne étkezzen, a jobb átláthatóság érdekében.

Az anyaság és az ultrahang

Mivel az ultrahang vizsgálat teljesen veszélytelen, így kismamákon is alkalmazható. Sőt a mai 3/4 Dimenziós technológiának köszönhetően a legalkalmasabb képalkotó eszköz arra, hogy először pillantsuk meg fejlődésben lévő babánkat, valamint hallhassuk szíve dobogását, egy örök emléket szerezve ezzel.